سخن روز /
تاریخچه و سیر تکامل تعاون

تاریخچه تشکیل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران:

در سال 1303 هجری شمسی نخستین قانون (( تجارت و بازرگانی ایران )) به تصویب رسید و مقررات  (( تعاونی های تولیدی و مصرفی )) تهیه و تدوین شد، همچنین در سال 1311 قانون تجارت و بازرگانی   ایران اصلاح و بخش هایی از آن مورد تجدید نظر قرار گرفت.

 

در سال 1332 برای توسعه تشکیلات تعاونی ها در ایران قانونی در 14 ماده به تصویب رسید که در سال 1334 مورد بازنگری کلی قرار گرفت و اولین قانون  ( شرکت های تعاونی در ایران ) به شکل جدید تصویب شد.

در جهت توسعه تعاونی ها در ایران، بانک کشاورزی در سال 1336 گروه هایی را برای زمینه یابی و زمینه سازی تشکیل تعاونی های روستایی به مناطق روستایی اعزام نمودو در نتیجه این تلاش ها اولین تعاونی روستایی در روستای جیلارد دماو ند بعنوان الگو منتهی شد. در ادامه تلاش های بانک مذکور تا سال 1341 تعداد 1.178 شرکت تعاونی روستایی تاسیس شدو در امتداد طرح بزرگ دولت وقت یعنی اصلاحات ارضی گسترش تعاونی های مذکور مورد تاکید بیش از پیش قرار گرفت . 

 

سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در سال 1342 با سرمایه 1.341.000.000ریال با ماهیت شرکت سهامی دولتی تاسیس وهم اکنون دارای 5.545 پست سازمانی مصوب وبا حدود 3.700 نفر نیروی انسانی  شاغل در 319 رده ستادی، استانی و شهرستانی زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی مشغول ارائه خدمت به روستاییان و کشاورزان می باشد.

 

هم اکنون سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران در کلیه استان ها دارای تشکیلات سازمانی بوده و هر استان هم در سطح شهرستان ها دارای ادارات مستقل می باشد . کلیه امور وبرنامه اجرایی این مدیریت بصورت ملی و در مرکز( تهران) متمرکز بوده و به تناسب سهم هر استان امور اجرایی ابلاغ می گردد.

 

 

 

مدیریت تعاون روستایی استان مازندران :

 

         در پی تاسیس سازمان مـرکزی در سال 1342 تاسیس گردیـد و درحال حاضـر دارای 12 اداره در سطح شهرستان های بهشهر،نکاو گلوگاه، ساری و میاندورود، قائم شهر، سیمرغ و جویبار، سواد کـوه شمالی و جنوبی، بابل، بابلسر و فریدونکنار، آمـل، محمودآباد، نور، نوشهر و چالوس،  تنکابن، سلمانشهر و عباس آباد و رامسرمی باشد.

مدیریت تعاون روستایی استان مازندران هم اکنون با زیر پوشش قرار دادن 6 اتحادیه استانی (1 اتحادیه تعاونی روستایی ، 4  اتحادیه تعاونی کشاورزی ، یک اتحادیه تعاونی تولید)، 13 اتحادیه تعاونی روستایی شهرستانی،  183 شرکت تعاونـی روستایی، 67 شرکت تعاونی کشاورزی،  9 شرکت تعاونی روستائی زنان، 33 شرکت تعاونی تولید روستایی و تعداد 19 واحد نظام صنفی کارهای کشاورزی با هدف گسترش و تقویت تعاونی ها و توسعه عملیات اقتصادی ، تولید ، بازاریابی ،بازرگانی و خدمات در درون این    تعاونی ها درگستره روستاهای استان فعالیت می نماید.

 از اهم وظایف این مدیریت براساس ماده سه قانون اساسنامه تشکیل تعاونی روستایی شامل هدایت      ( برنامه ریزی) ، حمایت و نظارت بوده و علاوه بر آن اموری همچون آموزش اصول تعاون ، حسابرسی مالی ، ارائه و اعطای کمک های خدمات فنی و مهندسی، حقوقی و اعتباری  را هم برعهده دارد.

تاریخ به روز رسانی:
2018/11/15
تعداد بازدید:
3137
Powered by DorsaPortal