بیست و چهارمین جلسه شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور با حضور دکتر شیرزاد رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی و دکتر کیخا رئیس محترم کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
بیست و چهارمین جلسه شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی کشور با حضور دکتر شیرزاد رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی و دکتر کیخا رئیس محترم کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

دکتر شیرزاد رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در جمع روسای هیئت مدیره نظام های صنفی کشاورزی سراسر کشور و در حضور رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: دامنه نفوذ صنف و صنوف، وابسته به کیفیت صدایی است که در جامعه ایجاد می‌کنند. صنف کشاورزی می‌بایست نقش موثری در سیاست‌گذاری‌های کلان و استیفای حقوق فراموش شده کشاورزان داشته باشد و بهترین حمایت و تقویت صنوف شنیدن صداهای اصیل آنهاست.
وی گفت: اکنون فصلی نیک در فضای بخش کشاورزی گشوده شده لذا می‌توان با تکیه بر آن و در یک فضای صمیمی ، گفتمان سازنده ای میان صنوف کشاورزی ، مجلس و دولت برقرار کرد. توقع ما از نمایندگان کشاورزان در نظام صنفی این است که با درک نقاط کلیدی و تمرکز بر هسته های داغ مشکلات بخش کشاورزی و در تعامل موثر با نمایندگان محترم مجلس صدای پرطنین مطالبات جامعه کشاورزی ما باشند.
دکتر شیرزاد با اشاره به این موضوع که مشکلات اصناف کشاورزی ما کم و بیش مبتلابه سایر صنوف نیز هست، تمایز فعالیت‌های کشاورزی را در ضریب بالای مخاطرات طبیعی آن عنوان کرد.
از دید مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، بزرگترین رسالت نظام صنفی تبدیل بازارها و مناسبات غیر رسمی بخش کشاورزی به وضعیت رسمی است. تحولی که از قرن 18 و 19 در اروپا آغاز شده به عبارت دیگر غیررسمی بودن بازارهای کشاورزی، داراییها، منابع و حتی بازار کار روستائیان، ریشه اصلی مشکلات و ناکارآمدیهای اقتصاد کلان کشاورزی است. لازم است تا در پرتو فعالیت‌های صنفی، نمایندگانی که اختصاصاً مدافع حقوق کشاورزی هستند را راهی مجلس کنیم.

وی افزود: جنس مشکلات کشاورزی ما بیشتر از نوع اجتماعی و اقتصادی است تا فنی و لذا با تقویت مطالبه‌گری و تاثیرگذاری بر افکار عمومی می‌بایست دامنه نفوذ نهادهای مدافع بخش را گسترش دهیم. نظام‌های صنفی کشاورزی برای قبول تصدی‌گری های بخش، نیازمند نهادسازی های مختلف در ذیل فعالیت‌های تشکیلاتی خود بوده و در این راستا می بایست به جز تکامل عمودی به تمام به تکامل افقی نیز توجه کنند.
همچنین در ادامه این نشست دکتر کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:نقطه شروع اصلاح بخش کشاورزی، کشاورزان و تشکل های کشاورزی ما هستند.
وی خطاب به مدیران نظام صنفی استان های کشور اظهار داشت: اگر می خواهید صدای شما توسط مسئولین شنیده شود باید نسبت به کلیه مسائل بخش کشاورزی اظهار نظر های کاربردی داشته باشید.
دکتر کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در بخشی از سخنان خود پیرامون طرح پیشنهادی توسعه روستایی تصریح کرد: توسعه روستایی در دل توسعه کشاورزی نهفته است و بدون توجه به بهبود اقتصاد کشاورزی، توسعه روستایی مفهومی ندارد.
وی خاطر نشان نمود؛ مشکل در بخش کشاورزی فقط بودجه و امکانات مالی نیست مشکل اصلی توسعه نیافتگی نیروی انسانی است چرا که لازمه برنامه ریزی و مدیریت مناسب در هربخش حضور مطالبه‌گر نمایندگان آگاه به حقوق کشاورزان در سراسر کشور است.
کمیسیون کشاورزی مجلس آماده هرگونه همکاری و اقدام در چارچوب ماموریت های نظام صنفی کشاورزی در جهت پیشبرد اهداف.خرد و کلان بخش کشاورزی است.
1397/06/25
Powered by DorsaPortal